Jukola (2010-06-20)
Kategori: Tävling
Karta/område: Kytäjä
Land: Finland
Distans: Kavel
Sträcka: 4:e 6,9 km
Sträcka: 9.45 km
Tid: 91:38
Genomsnittlig puls: 167
Maxpuls: 235
Alla på TC sa att det var svårt och brötigt i skogen. Svår biten märkte jag till en början till ettan lite svårt med avståndet och började läsa tidigt. Var sen inte överens med kartritaren om var grönområdet började och gick därför mycket högre upp på slänten. Kom sedan efter ett tag på att brunbilden var ett säkrare märke och läste sakta in mig och hittade kontrollen.

Efter denna fadäs förstod jag inte vad de menat på TC det var ju ”motorväg” mellan kontrollerna. Jag plockade konstant trots problem med hjärtat ända till 7:an. 8:an var en vägvalssträcka och ”motorvägen” slutade där. Jag hade på TC kollat på storbilden och sett ut ett vänster vägval som jag var ganska nöjd med men väl på plats i skogen blev det inte så... En mindre ”stig” såg lovande ut från kontrollen men den slutade snabbt och min kurs var nu helt ur spel. Jag fortsatte till vägen och återfick kartkontakten. Därifrån så återkom lite ”stigar” igen men det ville inte riktigt leda mig rätt… (Visade sig sen vara stigar från sträcka 1-3 långsträckor.) Höjderna och grönområden såg inte allt för gästvänliga och jag bestämde mig för att fortsätta följa ut till stigen och ”bakspåra” kontrollen.

10:an spikar jag fint den en av de andra gafflarna. Läser in var kontrollen sitter men jag kan inte förmå mig att hitta kontrollen. Lyckas inte passa kartan rätt men efter mycket om och men sitter den där. 11:an känns konstig men kodsiffran stämmer ju så… Fortsätter glatt till 12:an tänker ta ett höger vägval. Tänkte runda branterna och glida med höjden upp till sänkan men efter som kartan är fortfarande fel passad så blir det inte så När jag kommer till vägen förstår jag mitt misstag och försöker reparera så gott det går.

Slutet går skakigt, sakta men rätt. Över det hela är jag ganska nöjd det var svårt och jag kunde ha gjort det bättre men mycket sämre kunde det garanterat också gått. Jag tog i alla fall platser vilket var målet.
Visa kommentarer (0)
 
Jukola (2010-06-20)