Mitt i sommar

  • 17 jul 2024

Hej!

Hoppas du har en fin sommarsemester och njuter lugna dagar med mycket aktiviteter ute i naturen!

Såhär fem i tolv även en efterlysning: 

Sökes banläggare till höstens tisdagaktiviteter - fyll gärna upp med ditt namn på gulmarkerade tisdagsträningar i listan (tyvärr har jag inte kläm på thorsdagarna ansvariga)! Vårens banor vart väldig uppskattade och hade många glada deltagare - tack Ola, Michelle, David D, Björn och Anders L för era banor och markeringar i skogen! Vill även tack Olgy och främst Liutas för banor vi fick utnyttja under våren!

Höstens tisdagar börjar i mitten på augusti och kan kretsa runt lite. Så att du ser vilka tävlingar som är aktuella att eventuellt förberedas med lämplig övning/liknande terräng finns även ett urval av intressanta tävlingar med i listan.

• gärna banor med genmöjligheter, alternativt slingor, så att det blir intressant för flera

• olika teknikövningar kan vara bra (önskar du förslag, hör av dig till mig) - banor ska dock helst även kunna löpas som ”normalbana” för den som vill

Annat att tänka vid val av område:

• det mörknar relativt fort på hösten och blir svårt att hinna enda ut till exempel Siggefora en kväll som folk har jobb/skola under dagen 

• jakt pågår någonstans hela tiden - därav bra att höra för ifall det är OK att ingen jaktlag störs 

• älgjakten börjar i oktober - då får vi stanna tillbaka lite med orientering

Från oktober fortsätter vi igen från Lurbo och kan utnyttja fasta reflexer för att göra olika banor. Soppa efteråt är en populärt inslag!

Från oktober har vi även fått tillbaka Eriksberg inomhussalen på torsdagar (tyvärr relativt sent 20 - 22 för alla slags inomhusaktiviteter)

Nu önskar jag alla en fortsatt fin sommar och lycka till på O-Ringen för er som ska till Smålandskusten: Kom ihåg - handbroms in till första kontrollen - O-Ringen avgörs inte där på första etappen, men mycket kan förloras om du i mindre känd terräng missar den pga slarv.

Hälsningar,

Dorothe