25manna vid Rudan - reflektioner från innerplan

• 15 okt 2024

Årets roligaste tävling. En folkfest med 75 Thorare och några ledare på plats. Totalt nära 9000 löpare i tävlingen.

Efter några dagar med regn blev det en solig dag med lagom varmt väder.

I år gick det utmärkt att ta tåget till Handen. Därefter en kort promenad till TC. På det hela ett bra arrangemang på en bra plats.

Som lagledare ser man mycket från innerplan. En härlig mix av superelit, seniorer, veteraner, ungdomar, juniorer och motionärer. Många finska lag och en del norska. Väldigt bra stämning även om det ibland blir lite knuffande för att få kartan. Några blir nedsprungna och ett fåtal blir rejält upprörda när utgående löpare inte finns på plats för att ta emot kartan.

Som lagledare hjälper nu för tiden nätet mycket. Blir lätt att se när inkommande löpare passerar förvarning, sista kontrollen m m. Uppdateringarna skedde i stort sett felfritt. En kort stund var nätet nere men det var marginellt.

Hur gick det då?

Förstalaget kom plats 70 och andralaget 140. Tredjelaget hade en oturlig felstämpling. Bra kämpat av alla 75 löparna.

Speciellt roligt var att alla ungdomar sprang bra och stämplade rätt. Inte bara fjärdesträckslöparna utan också många juniorer gladde med fina lopp.

Tack till alla som ställde upp för klubben och sprang stafetten. Hoppas att alla hade det trevligt före, under och efter loppet. Så bra med alla lagledarkompisar som ställde upp i år. Tack för gott samarbete. Stora jobbet att ta ut lagen gjorde Johan, Gunilla och Per.

Vi ses 11 oktober nästa år på Bogesundslandet!